Konsultacji dietetycznych udziela Agata Chruślak, dietetyk dyplomowany.
Panią Agatę na co dzień można spotkać w Radomskie Centrum Onkologii. Dba o prawidłowe odżywianie, wspomagając proces leczenia odpowiednim doborem diety. Zna doskonale nie tylko anatomię i fizjologię człowieka, ale też skutki działania produktów żywnościowych. Między innymi dzięki działaniom pani Agaty, Radomskie Centrum Onkologii otrzymało prestiżowy certyfikat „Szpital Dobrej Praktyki Żywienia Klinicznego – Leczenie przez żywienie”.
− Właściwa, pełnowartościowa dieta odgrywa kluczową rolę w zachowaniu pełnego zdrowia oraz utrzymania dobrej kondycji organizmu – mówi Agata Chruślak.
Dietetyk nie jest tylko specjalistą od odchudzania, ale pomoże też dopasować dietę do takich schorzeń jak np. nadciśnienie tętnicze, cukrzyca. Spersonalizowany jadłospis jest również potrzebny przy kłopotach z alergią. Warto też pójść do dietetyka planując ciążę, rozpoczynając przygodę z intensywną aktywnością fizyczną – pomoże on dobrać odpowiednią dietę, bogatą w składniki odżywcze.
Agata Chruślak, dietetyk dyplomowany układa plany żywieniowe dopasowane dla osób z nieprawidłową masą ciała, do jednostek chorobowych m.in. Hashimoto, insulinooporność, cukrzyca, nadciśnienie. Specjalizuje się również w układaniu diety pacjentom onkologicznym.
W Radomskim Centrum Rodziny wykonujemy również badanie składu masy ciała, które jest kluczowym elementem przy dobieraniu odpowiedniej diety. W trakcie pomiaru mierzone są następujące parametry: procentowa zawartość tkanki tłuszczowej, procentowa zawartość tkanki mięśniowej, procentowa zawartość wody, PPM (podstawowa przemiana materii), masa kostna, wiek metaboliczny.
——
Zapisy za pośrednictwem infolinii 48 377 90 20